Bezoekers.....


 
 Home

 Norse Riders / Noordse Mythologie

 Boom van het leven, Yggdrasil

 Downloads

 Facebook
┴satr˙ is een polythe´stische religie en kent een grote familie van goden, die onderverdeeld worden in drie rassen:

De Aesir, dit zijn de goden, die de koningen, gildes en handswerkmannen voorstellen.
De Vanir, dit zijn de goden, die geassocieerd worden met de krachten van de natuur en de vruchtbaarheid.
De Jotnar, dit zijn de reuzen, die in constante strijd zijn met de Aesir. Ze veroorzaken chaos en vernietiging.

Enkele belangrijke goden zijn:

Odin (ook wel Wodan) is de god met ÚÚn oog en de oppergod, de Allvader. Hij heeft een oog opgegeven om uit de fontein van de wijsheid te drinken. Hij is een wijze magiŰr. Woensdag is naar hem genoemd: Wodans dag.Thor (ook wel Donar) is de dondergod . Hij bedient zich van Mj÷llnir, de goddelijke hamer. Hij rijdt met een bokkenwagen langs de hemel. Dit veroorzaakt de donder. In principe is donderdag naar Donar vernoemd: Donars dag, in het Engels: Thursday, Thor's Day.Freyr is de god van jul, ook wel midwinter. Hij is de god van vrede, die vruchtbaarheid en geluk brengt.Freyja is de godin van de liefde, schoonheid en seksualiteit. Zij is aanvoerder van de walkuren, een groep krijgsvrouwen, die de gesneuvelde krijgers naar het Walhalla brengen. Vrijdag is naar haar genoemd: Freyja's dag.Frigg is de vrouw van Odin (Wodan). Ze is de beschermvrouwe van getrouwde vrouwen en het huishouden.Skadi is de godin van de onafhankelijkheid, dood en jacht. ScandinaviŰ is naar haar vernoemd. Schaduw en schedel komen van haar naam.Ostara is de godin van de vruchtbaarheid en symboliseert de overwinning van het licht, die rond de lente equinox wordt gevierd. Zij stond bij de Saksen bekend als Eostre, de godin van de lente. Ostara's symbolen zijn de haas en het ei. Doordat het Joodse Pascha en de dood en verrijzenis van Christus rond dezelfde tijd als haar feest gevierd werden heet het Pasen in het Engels nog steeds Easter en in het Duits nog steeds Ostern.
Syn - wakend/beschermend Godin.
Haar naam betekend "ontkenning" of "weigering". De rechterhand van Frigg. Syn beschermd de sleutels tot de Fensalir Hal en geeft alleen toegang voor zij die het verdienen.
Syn wordt verwelkomd in het Thing (parlement) omdat zij degene verdedigt die vals beschuldigd zijn. De gezegde gaat "Syn is pertinent tegen". Zij is de verdedigster van zij die valselijk beschuldigd zijn van misdaden en zij die door het gerecht in het ongelijk gesteld zijn.
Als een beschermheilige, beschermd zij fysieke deuren tegen het binnendringen van kwaad / onrecht in en buiten je huis, maar ze kan ook je persoonlijke "deuren" gesloten houden om je te beschermen.
Ze wordt vaak en graag gezien als een symbool van vrijheid en het recht om ongewilde attentie te weigeren ter bescherming.
Syn wordt vaak al zwaaiend gezien met een bezem of zwaard, je zou kunnen overwegen een bezem boven je deur te hangen om het kwaad/onrecht buiten te houden.
Syn geeft ons de kracht om nee te zeggen tegen dingen die ons zouden kunnen schaden en creeert een schild om ons heen in tijden van zwakte.