Bezoekers.....


 
 Home

 Wetenswaardigheden

 Bezoek waard!

 HurtigRuten

 Norse Riders / Noordse Mythologie

 Belgische Viking Genootschap

 Links

waarom Noorwegen?


Nou, dat begon eigenlijk allemaal in 1972, toen mijn opa en mijn vader besloten op een visvakantie te gaan.
Je moet weten dat zij het hele land (NL) doorkruiste om te vissen, maar ze wilde eens wat anders. Mijn vader kwam daarom op het idee om naar Ierland te gaan. Nu had mijn Opa kort daarvoor iets over Noorwegen gezien dat dat toch wel het ideale visland moest zijn.

Nou...zei daarop mijn opa...dan gaan we naar Noorwegen.
Dat was dus in 1972, ze zijn toen in Amsterdam, het Hemhaven gebied, op de boot gestapt en stapte toen in Kristiansand, Noorwegen weer van de boot. Deze lijn vaart al sinds mensenheugenis niet meer, dus zoeken naar deze verbinding anno 2014 heef geen enkele zin....

In 1973 zijn ze nog een keer gegaan maar nu met de auto, een NSU Prince.

De wat oudere jongere onder ons kennen dit merk nog wel....
Dit was ook het jaar waarin ze Inger en Sverre leerde kennen.

In 1974 zijn mijn vader, mijn Opa en mijn Oom (Rinus)nog een keer geweest, volgens mij toen ook met de NSU Prince.


Vanaf 1975 zijn mijn zus en ik dus meegegaan voor het eerst en sindsdien eigenlijk praktisch elk jaar. Elk jaar is fantastisch en we zien steeds meer van het land en ontdekken steeds meer.

In 1990 (als ik dan mijn motor rijbewijs gehaal heb in 1988 en dan uiteindelijk de goede reismotor heb) wordt dan mijn eerste keer naar Noorwegen alleen EN op de motor.
En ja...volgepakt en bezakt vanuit Mijdrecht toen via Denekamp (NL) naar Nordhorn/Lingen (D) waar mijn grootgedimpt licht het begeeft en heb toen de hele nacht met grootlicht moeten doorrijden....nu zul je zeggen, vervang dan als de sodemieter het lampje....maar dat ging niet zo makkelijk....op die GoldWing GL1000K3 zat een Richmankuip en om een lamp te vervangen, moest de hele kuip eraf.... richting Bremen/Hamburg, dan naar Flensburg(D) de grens over naar Denemarken richting Kolding - Vejle - Aarhus - Aalborg om tenslotte in Hirtshals aan te komen, daar de camping bij de vuurtoren gepakt en s'ochtends lekker een ontbijtje mee te pakken bij twee Zwitserse meisjes die ook onderweg waren naar Noorwegen.

Tja en vervolgens ga je de keren daarop natuurlijk ook weer, de ene keer met de motor, de andere keer met de auto, om vervolgens met je eigen kinderen ook weer te gaan.

En dan is toch elke keer alsof je thuis komt, je ergens zo goed voelen als daar in Noorwegen, dat is toch iets aparts...

Zo is dus een beetje de liefde ontstaan voor Noorwegen....