Bezoekers.....


 
 Home

 EEN pagina terug

 Zelfbouw Camper Aanhanger

 Laden van aanhangers

Zelfbouw Camper Aanhanger


Voor de goed orde, dit is niet de mijne, ik kreeg deze foto's met toestemming om ze te plaatsten.

Exacte Details heb ik helaas niet, maar zal het zo goed mogelijk be- en omschrijven


Men kan van een simpele kleine aanhanger (let op de maximale breedte) een heel mooi vouwwagentje maken en toch ook meer dan genoeg laadruimte over houden om van alles en nog wat mee te nemen.

Hieronder zie je dan het eindresultaat.....maar voor het zover is, moet er eerst het een en ander gedaan worden.Allereerst maak je een uitschuif "lade" die nagenoeg even lang is als de aanhanger zelf, maar er wel in kan schuiven. Dusdanig dat ook de achterklep weer dicht kan.
Welk materiaal je gebruikt hangt een beetje van je budget af, maar gebruik bijvoorbeeld
materiaal wat water en vocht afstotend is, je lichaamsgewicht kan dragen, maar ook niet te zwaar. Let erop dat het gezamelijk gewicht liefst niet de helft van het gewicht van de motor overstijgt.Er is gebruik gemaakt van een tunnel tent, ik weet helaas niet het type, maar wat ik wel weet is dat deze wel (NA AANKOOP) aangepast is, op maat gemaakt is om over de klep gedaan te kunnen worden, voor een juiste tent spanning.zoals je wellicht kunt zien, is bij dit type tent, dat de boog uitsteekt. Om deze extra stevigheid te geven, is er een kleine buis verbinding naar de voorzijde van de aanhanger gemaakt, zodat deze ook onder mooi op spannig blijft staan.

Voor de ondersteuning van de klep waarop je ligt, kun je in tegenstelling wat hier boven op de foto te zien is, goede degelijke wegklapbare steunen nemen. Let er wel op dat je voor de voetjes brede plaatjes neemt om wegzakken te voorkomen.
meet ook inderdaad op hoelang je zelf bent, over het algemeen volstaat een lengte van 2.00mtr tot 2.10mtr voor een aangename ligging. De matras die je hiervoor kunt gebruiken kan uit twee delen bestaan, of uit 1 deel, wat het comfort ten goede komt.
Met een beetje handigheid is er ook nog eventueel een kleine voortent aan te maken of alleen een luifeltje.